Husbygge

Tjenare!

Har varit ledig från skolan idag,vilket har varit såå skönt! Jag har fortsatt bygga på mitt hus, som skall vara färdigt på måndag. Jag hade nästan byggt klart ett helt hus på timmarna i skolan, men det blev så fult så att jag rev sönder det när jag kom hem. I och med det måste jag börja på ett helt nytt, ett som jag lagt ner ca. 11h på för att jag vill att det ska bli bra. Hatar egentligen detaljjobbet som ligger bakom det, men lite lugnande är det faktiskt. Jag är inte klar ännu, får ta och göra det sista i helgen! Men ett hus börjar det ju snart likna!


She turned her can'ts into cans and her dreams into plans.

Det var väldigt skönt att få svaren från magnetröntgen trots att de kom först i torsdags. Det visade att ingenting är sönder i höften, vilket betyder att jag inte behöver någon operation!! Labrum (ledläppen) har blivit tillplattad i ett ytterläge och det finns svullnad runt om i höften som gör att ledläppen sitter i kläm. Svullnaden kan sitta upp till 3 månader, men jag får trappvis stega upp träningen nu. Det var riktigt skönt att få höra att det inte var något allvarligare! 
 
I helgen var gruppen på en lagtävling till Åbo, kändes så kontigt att bli hemma när alla andra for iväg.. Men kände att jag lika bra kunde vara hemma och köra rehab med Malin än gå runt i Åbo. Tjejerna kom hem i lördags natt och igår var vi ut till Bollis och övade in en 60 tals dans som vi skall uppträda med på lördag, på något kalas. 
 
Och idag är jag leeedig!! Gud vad skönt! Jag skulle egentligen haft 2 h bild, men Olle måste ställa in timmarna så jag kan sitta hemma och mysa hela dagen. Hade faktiskt tänk plugga lite spanska så att jag kanske förstår nånting när lektionerna sätter igång. 
 
 
Förresten var det superskönt på relaxavdelningen på Mariebad! Det måste vi göra om snart! 

Nervo!

Sitter och väntar vid telefonen på att mamma skall ringa. Hon skulle få MR svaren idag på eftermiddagen. Annars slutade jag 20 över 9 idag, men var i skolan till 11 ändå. Har sett på GG och nu ska jag börja städa rummet! 
 
Ikväll blir det att inta Mariebads relaxavdelning med gruppen! Oj så skönt det ska bli. Jag kom också på att jag inte visat hur jag såg ut på volleybolldagen i skolan förra veckan. Vårt tema var 80-tal och vi tog oss faktiskt till final. 
 
 
        
'
 
Riktigt stilig, eller!?
                          
 
  
 
 

MR

Tjenare! 
 
Jag har haft fullt upp hela helgen. Jag steg upp 02.15 natten till i fredags och fick skjuts ut till Långnäs av mamma. Jag var vaken till ungefär 4 och sedan ringde väckarklockan vid 7. Riktigt rolig natt! Vi steg av i Åbo och åt frukost på ett cafe just vid Mehilänen. Klockan slog 10 och vi begav oss mot magnetröntgen, jag var så nervös att jag höll på att skita ner mig påriktigt, usch! 
 
Malin började röntgas och jag satt och bet på naglarna ute i väntrummet. Jag röntgades utan kontrastvätska först och fick ligga inne i 40 minuter. Det slutade med att jag låg och sov inne i maskinen och vaknade med ett ryck när sköterskorna drog ut mig! Sedan skulle jag få kontrastväskan insprutad i höften, men det gick faktsikt ganska bra. Jag grät inte eller någonting, bet mig i armen så hårt jag kunde bara. Lite obehagligt när de drog ut sprutan, för hela lårmuskeln krampade till två gånger då, kändes det som! Men nu är det gjort och det är jag riktigt glad för!
 
Jag får veta svaren från mr först på onsdag. Är inte ens förvånad längre över att oturen alltid finns där. Men jag har fått mr gjord nu iallafall, så lite fram går det ju! Nu skall jag ut till Cellox och kolla lite GossipGirl! 
 
 
 
   Snygga sjukhuskläder! :)

Utkast: Nov. 07, 2012


Dampdag

Vaknade vid 9 imorse och packade det sista inför resan till Åbo. Farmor kom efter Malin och mig vid 10 och vi checkade in till flyget. Jag var riktigt taggad på att få magnetröntgen gjord nu så att vi faktiskt kan komma nånvart med allt. Klockan slår 11 och en flygvärdinna meddelar att flyget är 30 minuter försenat. Det spelade inte så stor roll, så vi satt lugnt kvar och väntade. Flyget kom och vi flög iväg. M och jag märkte att vi flygit längre än vad det borde ta när det brusar till i högtalaren " Detta är kapten som talar, det är mycket dimma över Åbo flygplats just nu och vi cirkulerar nu runt här för att se om dimman lättar lite så att vi kan landa''. Vi cirkulerar några varv innan vi känner att det gasar till och att vi far någonstans. Det sprakar till i högtalaren igen '' Hej, vi måste tyvärr meddela att dimman bara blev tjockare vid Åbo flygplats och att vi kommit fram till att det bästa är att flyga tillbaka till Mariehamn'' . 
 
Så det blev aldrig någon magnetröntgen! Vad arg jag har varit hela dagen idag alltså. Jaja, fick en ny tid nu på fredag så det blir att ta färgan från Långnäs 03.30 torsdag natt! KUL LIV! Tur att jag äntligen ska få sova nu och hoppas på en bättre dag imorgon! Godnatt!
 

Don't cry when the sun is gone, because the tears won't let you see the stars

If you can't fly then run, if you can't run then walk, if you can't walk then crawl, but whatever you do keep moving forward. 
 
Jag blir så irriterad när jag verkligen inte vet någonting om höften. Jag har ingen aning om vad jag kan göra just nu, om jag får träna eller om det är nåt farligt. Tur att det är röntgen på måndag och hoppas allt går snabbt efter det.

RSS 2.0